Ga naar de inhoud

Spiel 77

“Spiel 77” is een aanvullende loterij in Duitsland die meestal wordt gespeeld in combinatie met de Lotto 6aus49, hoewel het ook beschikbaar is bij andere Duitse loterijen zoals Eurojackpot, GlücksSpirale en TOTO. Het is een van de populairste optionele spelen en biedt extra kansen om te winnen.

Hoe het werkt

Spiel 77″ is in wezen een nummertrekkingsspel, waarbij het volledig afhangt van het lot. Er zijn geen bewezen strategieën om je kansen te verhogen, maar sommige spelers geven de voorkeur aan bepaalde reeksen of getallen op basis van eerdere winsten. Omdat Spiel 77 een aanvullend spel is, heb je niet de mogelijkheid om het nummer te kiezen; het is hetzelfde als het serienummer op je Lotto-ticket.

  • Ticketnummer: Elk lot voor de Lotto 6aus49 heeft een 7-cijferig ticketnummer. Dit nummer wordt ook gebruikt voor Spiel 77.
  • Trekking: De Spiel 77-trekking vindt plaats op woensdag en zaterdag, tegelijk met de reguliere Lotto 6aus49-trekking.
  • Matching: Het doel is om de cijfers van je ticketnummer te matchen met de cijfers die worden getrokken voor Spiel 77, van rechts naar links.

Prijscategorieën en winkansen

Er zijn 7 prijscategorieën in Spiel 77, variërend van het matchen van slechts het laatste cijfer tot het matchen van alle 7 cijfers. De winkansen variëren van 1 op 10 voor de laagste prijscategorie tot 1 op 10 miljoen voor de jackpot.

De jackpot €177.777

De minimale jackpot voor Spiel 77 is €177.777. Als er geen winnaar is in een trekking, wordt de jackpot doorgeschoven naar de volgende trekking. De jackpot kan aanzienlijk oplopen als er gedurende een langere periode geen winnaar is.

Online deelname

Je kunt ook online deelnemen aan Spiel 77 via de officiële websites van de loterijen of via gelicentieerde derde partijen. Dit biedt het gemak van het spelen vanuit je eigen huis en de optie om je winsten direct overgemaakt te krijgen.

Geschikt voor

Spiel 77 is geschikt voor spelers die hun kansen op het winnen van extra geld willen vergroten zonder een ingewikkeld nieuw spel te hoeven leren. Het is ook een goede optie voor mensen die regelmatig de Lotto 6aus49 spelen en hun spelervaring willen uitbreiden.

Door deel te nemen aan Spiel 77 vergroot je niet alleen je kansen om te winnen, maar steun je ook goede doelen, omdat een deel van het prijzengeld wordt gebruikt voor maatschappelijke projecten.

Net als andere Duitse loterijen zijn winsten uit Spiel 77 in principe belastingvrij in Duitsland. Als je echter rente verdient op je winst, moet je daarover wel belasting betalen.