Ga naar de inhoud

Duitse Lotto 6 aus 49

De Duitse lotto, ook wel bekend als “Lotto 6 aus 49” (6 van de 49), is een van de meest populaire loterijen in Duitsland. Het wordt georganiseerd door de Deutscher Lotto- und Totoblock (DLTB), een samenwerkingsverband van de 16 Duitse deelstaatloterijen. Het is nu mogelijk om online een lot te kopen. U krijgt vervolgens per mail de ticket via Giantlottos.


Stappenplan deelname Duitse Lotto

Koop online loten van de Lotto uit Duitsland genaamd de 6 aus 49. De trekkingen zijn iedere woensdag en zaterdag. Ondanks dat je niet in Duitsland woont kun je online meespelen met de Duitse Lotto. Kies uw cijfers of laat computer kiezen en speel online mee. De winnaars krijgen per mail de ticket en worden ook op de hoogste gesteld als zij wat hebben gewonnen. Onderstaand stappenplan om een lot aan te schaffen:

Ga naar Giantlottos

Kies uw cijfers en aantal loten

Vul uw gegevens in en op een account

 • Voornaam
 • E-mail
 • Wachtwoord
 • Land
 • Mobiel nummer

Vink aan of uit:

 • Bel me met je beste aanbiedingen!
 • Ik ben geen robot

U verzorgt uw betaling en het is klaar.

Wat kost een (online) lot?

De kosten bedragen eenmalig €3,95 per rij/lot. Er is nu een tijdelijke actie dat u het tweede lot gratis krijgt. U ontvangt van giantlotto de officiële loten in uw mail.

Wanneer zijn de trekkingen?

Elke woensdag om 17:00) en zaterdag om 18.00 is er een trekking! De huidige stand in 2023 hieronder te zien op de officiële website. Koop nu online een lot en speel mee met de trekking van woensdag en/of vrijdag a.s.


Speluitleg Lotto 6 aus 49

De LOTTO.de loterij heeft 12 inzetkolommen met 49 nummers in elke kolom. In de inzetkolom dient u 6 getallen aan te kruisen. Het laatste cijfer van het ticketnummer is uw supernummer LOTTO 6aus49. Meer uitleg over de spelregels vind u hier.

Naast de 6 winnende nummers bepaalt de trekking ook een supergetal tussen 0 en 9. Win door minimaal 2 overeenkomende winnende nummers plus het juiste Supernummer en maximaal 6 juiste winnende nummers plus het juiste Supernummer te voorspellen. De bonus is 50% van de inzet en is verdeeld in 9 prijscategorieën.

Voor 6aus49 kunt u ook deelnemen aan de aanvullende Spiel 77- en SUPER 6-loterijen en aan de GlücksSpirale.

LOTTO 6aus49 kan worden gespeeld op elk ontvangstpunt van de Duitse loterij- en poolbedrijven en op de website. U kunt deelnemen aan de trekking op woensdag of zaterdag.

Voorspellende Modellen & win kans verhogen

Hoewel het spel een kansspel is, proberen sommige spelers patronen te identificeren door middel van statistische modellen zoals Poisson-distributie en Monte Carlo-simulaties. Het moet echter worden benadrukt dat deze methoden geen garantie bieden voor succes.

Risicobereidheid

 • De omvang van de jackpot heeft aanzienlijke invloed op de ticketverkoop, een fenomeen dat bekend staat als ‘jackpot fatigue’, waarbij mensen meer geneigd zijn om te spelen naarmate de jackpot groeit.

Sociale Factoren

 • Er zijn patronen waargenomen in groepsspelen, zoals kantoorpools en familiespelen, wat de kans op winnen kan vergroten, maar ook de omvang van de individuele winst vermindert.
 • Een aanzienlijk deel van de inkomsten van de Duitse Lotto wordt besteed aan sociale projecten, variërend van sport tot cultuur en behoud van het milieu.

Spreiding van Getallen

 • Veel spelers kiezen voor een spreiding van hoge en lage getallen en vermijden het kiezen van alle opeenvolgende getallen, hoewel dit de kansen niet statistisch verandert.

Veelgestelde vragen Duitse lotto

Wat is LOTTO 6aus49?

De loterij 6aus49 werd gespeeld voor de eerste keer in 1955 en is sindsdien uitgegroeid tot de meest populaire loterij Lotto in Duitsland.
Het doel van de Lotto is de voorspelling van 6 juiste nummers die zijn getrokken uit de getallen 1tm 49. De trekkingen worden uitgezonden op woensdag om 18:25 en zaterdag om 19:25 live op LOTTO.de.

Hoe en wat kan ik winnen bij de Lotto?

Een winst kan worden bereikt met de voorspelling van ten minste 2 overeenkomende winnende getallen en een juiste super getal tot ten hoogste 6 winnende getallen en het juiste bonus nummer. Het gewonnen bedrag is 50% van de participatie en verdeeld over 9 prijs divisies. Online kun je via deze site loten kopen en bekijken wat de jackpot stand is.

Wat kost het om deel te nemen?

De inzet voor een tip (vak) LOTTO 6aus49 bedraagt ​​€ 3,95 per spelformulier.

Wat is de extra speloptie bij deze lotto?

Spelers kunnen ook deelnemen aan extra spelopties, zoals het “Spiel 77” en “Super 6”. Deze spellen bieden extra kansen om prijzen te winnen, waarbij spelers extra nummers moeten voorspellen die op hun lot staan.

Kan ik extra geldprijs winnen door Super6 te activeren?

Er is een mogelijkheid om bij 6aus49 extra prijzen te winnen. Door Super6 op je lot te activeren maar je extra kans op 100.000 € maximale winst. DIt kost extra € 1,25 per trekking. Vink je ook Spiel77 aan dan win je ongeveer 1 miljoen € extra als jackpot. Dit kost € 2,50 per trekking
Activeer je ook nog voor 5 euro extra de Gluckspirale dan maak je kans op maandelijks 10.000 euro extra. Deze activatie is alleen mogelijk in organiserend land en dus niet online hebben wij ontdekt.

Kan ik de Duitse Lotto winnen zonder het Supergetal?

De Duitse Loterij biedt negen verschillende prijzencategorieën Van de negen zijn vijf daarvan vereist met het juiste Supergetal. Indien u zes juiste reguliere getallen goed hebt voorspeld dan wint u als tweede prijs de jackpot. U heeft hiervoor niet het supergetal goed te hebben. Zonder Supergetal kunt u dus nog steeds miljoenen euro’s winnen. Wilt u gaan als eerste en enige winnaar dan moet u wel het supergetal goed hebben.

De kans om de jackpot te winnen is 1 op 139 miljoen wat kan worden afgeleid uit een combinatie van het kiezen van 6 getallen uit 49 en het selecteren van een supergetal uit 10 mogelijkheden.


Speel bewust: Het is essentieel om een budget vast te stellen voor loterijdeelname en zich daaraan te houden om financiële problemen te voorkomen.