Ga naar de inhoud

Eurojackpot in Germany

De Eurojackpot-loterij wordt o.a. gespeeld in Duitsland en 17 andere Europese landen (Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië en Hongarije). In Duitsland worden er het meeste loten verkocht daarom valt de jackpot regelmatig hier.


Hoe speel je de Duitse Eurojackpot?

Het antwoord hierop is erg eenvoudig, namelijk hetzelfde als in de andere landen. Je kiest 5 cijfers tussen 1- 50 nummers en twee bonus getallen tussen 1-12 euronummers.

Wanneer is de Eurojackpot-trekking?

De winnende nummers van Eurojackpot worden elke vrijdag- en dinsdagavond in Helsinki (Finland) getrokken onder toezicht van de politie en een notaris. De winnende nummers en noteringen worden ook ’s avonds laat bekend gemaakt op LOTTO.de. Vanaf zaterdagochtend is het al mogelijk om de winst te betalen bij het afhaalpunt. De jackpot op de trekkings dag kan variëren van minimaal € 13 miljoen tot maximaal € 120 miljoen.

Waar kun je loten van eurojackpot kopen in duitsland?

In Duitsland kun je Eurojackpot-loten op verschillende locaties kopen, zowel online als fysiek bij verkooppunten. Hier zijn enkele van de meest gangbare plaatsen waar je Eurojackpot-loten in Duitsland kunt aanschaffen:

  1. Fysieke Verkooppunten: Je kunt Eurojackpot-loten kopen bij fysieke verkooppunten zoals supermarkten, tabakswinkels, kiosken en loterijwinkels. Kijk naar het Eurojackpot-logo of vraag naar loten bij de kassa.
  2. Online: Veel loterijwebsites en online gokplatforms bieden de mogelijkheid om Eurojackpot-loten online te kopen. Zorg ervoor dat je kiest voor een betrouwbare en gelicentieerde website als je online speelt.
  3. Mobiele Apps: Er zijn ook officiële mobiele apps beschikbaar waarmee je Eurojackpot-loten kunt kopen en je nummers kunt selecteren via je smartphone of tablet.
  4. Abonnementen: Sommige loterijwinkels bieden abonnementsservices aan waarbij je automatisch aan meerdere trekkingen deelneemt zonder steeds handmatig loten te hoeven kopen.

Bij het kopen van Eurojackpot-loten, onthoud om verantwoord te spelen en alleen geld uit te geven dat je kunt missen.

Hoeveel kost het om deel te nemen aan Eurojackpot?

Hoeveel kost een Eurojackpot? Een wedkantoor met 5 nummers en 2 euronummers kost 2 euro per lot in Duitsland, dit is dezelfde prijs als in Nederland. Er zijn prijzen te winnen in twaalf verschillende prijscategorieën. Koop je deze online via bijvoorbeeld onze adverteerder dan is deze iets duurder maar dat scheelt je dan wel een ritje naar Duitsland toe.

Is er een verplichte Eurojackpot-betaling in Duitsland?

In tegenstelling tot LOTTO 6aus49 is er geen uitbetaling bij het spelen van Euromillions bij Eurojackpot – de totale jackpot is beperkt tot € 120 miljoen. Als de primaire prijsverdeling in de trekking deze limiet overschrijdt, wordt het overschot van de secundaire prijsverdeling toegevoegd.

Prijzen in prijscategorie 2 zijn eveneens beperkt tot 120 miljoen euro. Indien ook prijsklasse 2 deze grens overschrijdt, wordt het restant toegerekend aan de eerstvolgende lagere prijsklasse waarvoor één of meer prijzen zijn vastgesteld.

Hoe en waar ik de live trekking in 2023?

De Eurojackpot winnende getallen worden elke dinsdag en vrijdag getrokken in Helsinki, Finland.