Ga naar de inhoud

GlücksSpirale

De GlücksSpirale is een zogenaamde nummernlotterie, wat betekent dat het gebaseerd is op het trekken van nummers. In tegenstelling tot Spiel 77, waarbij een enkel nummer wordt getrokken, wordt er voor elke winstklasse een eigen nummer getrokken.

De GlücksSpirale is een bekende loterij in Duitsland, vergelijkbaar met andere nummerloterijen zoals Spiel 77 en Super 6, maar met een unieke twist. De GlücksSpirale is, net als de aanvullende loterijen Spiel 77 en Super 6, gecategoriseerd als een nummerloterij.

Het belangrijke verschil met Spiel 77 is dat er niet slechts één nummer wordt getrokken; in plaats daarvan wordt er voor elke prijscategorie een apart nummer getrokken​1. Hier zijn enkele kenmerken en details over de GlücksSpirale:

Wat Glucksspirale voor een loterij?

De GlücksSpirale is een pensioenloterij van het Duitse Lotto en Totoblock . De hoogste prijsklasse VII van GlücksSpirale biedt € 10.000 per maand gedurende 20 jaar als “onmiddellijk pensioen” of een onmiddellijk bedrag van € 2,1 miljoen. Elke week wordt er om de hoofdprijs gespeeld.

Hoe werkt de GlücksSpirale? Hoe speel je GlücksSpirale?

Bij elke wekelijkse GlücksSpirale-trekking op zaterdag wordt een winnend nummer van 1 tot 5 cijfers getrokken. Deze definitieve cijfers vertegenwoordigen contante winsten van € 10, € 25, € 100, € 1.000 en € 10.000. Dit betekent dat u € 10 wint met slechts één correct eindcijfer en tweemaal uw inzet terugkrijgt. Twee correcte eindcijfers leveren € 25 op, drie correcte eindcijfers leveren € 100 op, enz.

Vervolgens worden er twee 6-cijferige winnende nummers getrokken, die elk een winst van € 100.000 opleveren. Daarna wordt een 7-cijferig winnend nummer getrokken waarmee je kans maakt op de hoofdprijs: € 10.000,- per maand gedurende 20 jaar of een direct bedrag van € 2,1 miljoen.

GlücksSpirale is een bekende loterij in Duitsland

Wat is de jackpot?

De hoofdprijs van de GlücksSpirale is een 20-jarig pensioen van €10.000 per maand. Deelnemers hebben elke week de kans om €10.000 per maand te winnen, en als ze winnen, ontvangen ze dit bedrag elke maand, 20 jaar lang​.

De GlücksSpirale is georganiseerd door de Deutscher Lotto und Totoblock, wat de Duitse lotto- en toto-blok betekent​​.