Ga naar de inhoud

GlücksSpirale

De GlücksSpirale is een bekende loterij in Duitsland, vergelijkbaar met andere nummerloterijen zoals Spiel 77 en Super 6, maar met een unieke twist. De GlücksSpirale is, net als de aanvullende loterijen Spiel 77 en Super 6, gecategoriseerd als een nummerloterij.

Het belangrijke verschil met Spiel 77 is dat er niet slechts één nummer wordt getrokken; in plaats daarvan wordt er voor elke prijscategorie een apart nummer getrokken​1​.Hier zijn enkele kenmerken en details over de GlücksSpirale:

Wat Glucksspirale voor een loterij?

De GlücksSpirale is een zogenaamde nummernlotterie, wat betekent dat het gebaseerd is op het trekken van nummers. In tegenstelling tot Spiel 77, waarbij een enkel nummer wordt getrokken, wordt er voor elke winstklasse een eigen nummer getrokken.

 1. Hoofdprijs:
  • De hoofdprijs van de GlücksSpirale is een 20-jarig pensioen van €10.000 per maand. Deelnemers hebben elke week de kans om €10.000 per maand te winnen, en als ze winnen, ontvangen ze dit bedrag elke maand, 20 jaar lang​.
  • Er is ook een optie voor winnaars om een eenmalige uitbetaling van €2.100.000 te kiezen in plaats van het maandelijkse pensioen​.
 2. Organisatie:
  • De GlücksSpirale is georganiseerd door de Deutscher Lotto und Totoblock, wat de Duitse lotto- en toto-blok betekent​3​.
 3. Extra Winstkansen:
  • Naast de hoofdprijs zijn er ook andere geldprijzen te winnen tot €100.000. Bovendien zijn er jaarlijkse speciale trekkingen met de kans op vele extra prijzen​4​.
 4. Spelmechanisme:
  • In de hoogste winstklasse kunnen deelnemers een maandelijkse rente van €10.000 over 20 jaar winnen. Als alternatief kunnen winnaars kiezen voor een eenmalige uitbetaling van €2,1 miljoen​.